office@nedatravel.com, +359 52 620 208, +359 887 620 208
Неда Травeл – гр. Варна

Любляна – Венеция – езерата на Италия

Белград – Любляна – Венеция – Комо – Милано – Гарда

с автобус от Варна
8 дни/ 5 нощувки

28.04 – 05.05. 2018 г.

Пакетна цена за един човек: 768 лв.

* Офертата важи при минимум 40 плащащи туристи.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута
 • 5 нощувки
 • 5 закуски,
 • медицинска застраховка
 • пътни такси

 Цените не включват:

 • Билет за посещение на пещерата Постойна с атракционно влакче: 35 евро
 • Екскурзия с корабче от Венеция до остров Мурано: 15 евро + 5 евро на човек за местен екскурзовод на български език.
 • Екскурзия с корабче до Боромеови острови: 35 евро. Цената на екскурзията до езерото Маджоре без посещение на островите: 15 евро.
 • Екскурзия до езерото Комо: 15 евро
 • Екскурзия до Милано: 15 евро
 • Екскурзия до Гарда 15 евро
 • Екскурзия до Верона: 15 евро
 • Отделно се заплащат 18 лв на човек (застраховка + пътни такси)
 • Курортни такси в района на Милано: 5 евро на вечер, такса за района на Верона: 3 евро на вечер  – общо 18 евро.

Начин на плащане:

 • в брой или по банков път:
  – депозит от 350 лв. на човек- доплащане на 18 март 200 лв. на човек
  – остатък на 4 април

Неустойки:

 • за Анулация до 40-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета
 • за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 50%
 • за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
 • за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

1 ден:

Белград – Любляна с нощен преход.
Часове на отпътуване: Варна -11  часа, Бургас – 13 часа, София -18 часа.

2 ден:

Пристигане в Любляна около 8 часа на следващата сутрин. Разглеждане на централната част на Любляна (стария град) с Примостието на р. Любляница и замъка на хълма. В 12 часа– отпътуване към пещерата Постойна, пристигане към 14 часа. Разглеждане на пещерата Постойна – една от най-големите в света, представляваща система от зали и проходи с дължина 0.5 км и възраст  близо 2 милиона години. Пещерната система се обикаля с влакче. Следва посещение на Предямски замък, кацнал на 127-метрова скала пред друга голяма пещера. Това е един от най-красивите ренесансови замъци в Словения. Бил е собственост на рицаря Еразъм, познат като словенския Робин Худ. В продължение на една година и един ден той е бил като пленник в собствения си замък, обкръжен от враговете си. Те смятали, че по този начин ще го уморят от глад, ала не знаели за тайния проход, който той използвал за доставки на храна, водещ от замъка до Постойна.  След 18 часа- настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден:

Закуска в хотела. Отпътуване в 8 часа за Венеция, пристигане около 11 часа.
Разходка с корабче до остров Мурано – посещение на фабрика и музей на стъклото с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на историческата част на града – площад Сан Марко с едноименната катедрала, Канале Гранде, моста Риалто и лабиринта от малки улички край каналите на града. След обяд –  отпътуване към  хотел в района на Маджоре. Настаняване в хотела. Нощувка.

4 ден:

Закуска с хотела. В 9.30 – отпътуване към езерото Комо.
Разглеждане на град Комо – Пиаца дел Дуомо, Катедралата „Санта Мария Маджоре“, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България.
Отпътуване за Тремедзо – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо.
Възможност за разглеждане на Вила „Карлота“, където природа и човешка намеса са се съюзили в перфектна хармония върху 70 хиляди декара, или за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо.
В късния следобед – посещение на Милано – втория по големина град в Италия.
Пешеходна разходка из централната част на града – прочутия оперен театър Ла Скала (отвън), Катедралата, галерията Виктор – Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, замъка Сфорца (отвън). Свободно време. Връщане в хотела около 22 часа. Нощувка.

5 ден:

Закуска в хотела. В 9:30 – отпътуване към езерото Маджоре. Екскурзия с корабче до трите Боромеови острови –Изола Мадре, Изола Белла и Изола деи Пескатори.

Мъничките, но легендарни острови са наречени по името на една ломбардска фамилия, която ги владее от ХІІ в. Посещение на два барокови двореца, малко рибарско селище и две разкошни градини, чиито пролетни изложби на рододендрони, камелии, азалии, с пауни и златни фазани между тях, са световноизвестни. „Какво можем да кажем за Лаго Маджоре и за Боромеовите острови – пише Стендал, – освен да съжалим хората, които не са обезумели по тях?“ След обяд – свободно време край езерото. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден:

Закуска в хотела. В 9:30 – отпътуване към езерото Гарда, където ще прекараме цял ден, разглеждайки романтичните градчета Сирмионе, Дезенцано, Гарда.

В късния следобед – настаняване в хотел. По желание – вечерна разходка и вечеря във Верона – града на Ромео и Жулиета. Разглеждане на площад Бра с Арена ди Верона, площад Ербе и къщата на Жулиета, площад Дей Синьори и други забележителности. Нощувка.

7 ден:

Закуска в хотела. В 09:00 часа – отпътуване за България. Пристигане в София около 23 ч. вечерта. Пристигане във Варна /Балчик около 7 часа сутринта на 05.05.18.