office@nedatravel.com, +359 52 620 208, +359 887 620 208
Неда Травeл – гр. Варна

Прага прз пролетта

Варна – Прага-Дрезден – Варна

Самолетна екскурзия от Варна
6 дни / 5 нощувки

9 – 14 юни 2018

Хотел На човек в двойна стая Възрастен на трето легло / Дете над 11г с 2  възрастни
BW hotel Bila Labut   4*
http://www.hotelbilalabut.cz
1094 лева 1015 лева
Jurys Inn Prague 4*
https://www.jurysinnprague.com
1249 лева  На запитване

Цената включва:

  • Самолетен билет Варна – Прага – Варна с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж 15 кг;
  • 5 нощувки на база нощувка със закуска в съответния хотел;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • Водач придружаващ групата от България при минимум 20 пътуващи
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената не включва:

  • Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език
  • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.

Допълнителна информация:

  • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
  • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30

Програма

Първи ден – 9.06.2018

Отпътуване от летище  Варна в 08:55 – каца 10:05. Трансфер летище-хотел.Оставяне на багажа в хотела и трансфер до Крепостта „Храдчани“.

Пешеходна обиколка на  Прага с екскурзовод на български език– обиколката започва от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса от дворци, църкви, базилики, кули  и грандиозната готическа катедралa „Св.Вит“; слиза се в Мала страна – посещава се през градините на двореца Wallenstein –седалището в момента на Чешкия Сенат и Парламент/. В Мала страна ще разгледате – площада, църквата Св. Никола , кметството и др. След това преминавате по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место –еврейския квартал с най-старата синегога в Европа, стария градски площад с Кметството с часовника.
Вечерта възможност за вечеря в една от многобройните прочути бирарии на Прага.
Срещу допълнително заплащане от 25,-евро /при мин. от 10души/.

Втори ден – 10.06.2018

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за полудневна екскурзия до замъка Конопище –разположен на 45км. югоизточно от Прага – един от най-значимите и посещаваничешки замъци. Забележителният ансамбъл се намира във великолепна гора на брега на красиво езеро. Замъкът е издигнат в краяна ХIII в. като сурова ранноготическа крепост. В продължение на своята 700-годишна история негови владетели са 12 аристократични семейства. През 1887 г. той става собственост на престолонаследника на Австро-Унгарската империя, ерцхерцогФранц Фердинанд д’Есте. Той става неговата любима резиденция и с това започва най-интересната част от историята на замъка. Особено впечатляващ там е „ловният“ коридор, където са изложени почти 900 трофеи на лъвове, слонове, тигри, глигани, мечки, елени, муфлони. Всеки от тях има табличка с датата на отстрелване на съответния екземпляр. Разказват, че през живота си ФранцФердинанд е убил около 300 000 животни. Особено ценна е сбирката от средновековни оръжия, която е сред трите най-богати вЕвропа. С безгрижното всекидневие на обитателите на замъка са свързани красивите градини край него. На площ от около 225 хектара ерцхерцогът изгражда английски ландшафтен парк с редки дървета и растения, донесени от целия свят. Алеите са украсенисъс статуи от прочути италиански майстори. Много ефектен е парникът с тропически и субтропически растения.
Следобед връщане в Прага и свободно време. Срещу допълнително заплащане от 45,-евро /мин. от 10души/.

Трети ден -11.06

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града.

Четвърти ден -12.06.2018

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за

Целодневна екскурзия доДрезден. Разположен по  протежение на бреговете на река Елба, градът често е наричан „Флоренция на Елба“.  Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той е столица на немската провинция Саксония, като едновременно с това е четвъртото най-голямо населено място в страната след БерлинХамбург и Кьолн.
Дрезден е световно известен с производството си на порцелан. Една от емблемите на града е красивата църква Фрауенкирхе, а популярната Кьонингщрасе е едно от възловите места в града. От векове насам Дрезден е град, който изключително много държи на историческото си наследство. И днес Дрезден предлага невероятен брой модерни и исторически забележителности. Няма книга за архитектурата през вековете, която да пропусне да отбележи прекрасният бароков дворец Цвингер (Zwinger) – забележителен архитектурен ансамбъл, в който може да се види картинната галерия „Старите Майстори“ с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Една от най-известните картини на музея е „Сикстинската мадона“ на Рафаело.Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си, Кралският дворец в центъра на града е задължителна спирка за всеки турист.  Заслужава си да се посети градът, който е бил опожарен до основи през Втората световна война, и отново е възкръснал с неповторимите си архитектурни  сгради.
Срещу допълнително  доплащане  от  70 евро на човек при мин.10 души.

Пети ден -13.06.2018

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целодневна екскурзия   до  Карлови Вари – аристократичният спа-курорт на чехите.
Лечебната вода, природата, старинната архитектура – това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа – императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище, пише на Хумболдт: „Ваймар, Карлови Вари и Рим са единствените градове, в които ми се иска да живея.“ Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Лист, Брамс, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини… И въпреки че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има над хиляда сгради – архитектурни паметници в различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений.
Срещу  допълнително  доплащане  от 60 евро на човек  при мин.10 души.

Шести ден -14.06.2018

Закуска, освобождаване на стаите до 12.00 часа, свободно време за обяд и към 16.00 часа -отпътуване от  хотела за  летище. Полет Прага – Варна  излитащ в 19:30. Кацане във Варна в 22.35ч.