office@nedatravel.com, +359 52 620 208, +359 887 620 208
Неда Травeл – гр. Варна

Пътят на Българската държава – величие, красота и мигове на гордост

Двудневно пътешествие с посещение на древните български столици
ПЛИСКА, ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО

неда-травел-плиска-мадара-преслав-велико-търново-история-обучение-деца

Варна – Мадарски Конник – Плиска – Велики Преслав – Велико Търново /нощувка/ – Шумен /Кабиюк/– Варна

Пакетна цена със включени всички входни такси и беседи:  105 лв.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус
 • входни такси за посещаваните обекти и екскурзоводски беседи:
  – Мадара,
  – Велики Преслав,
  – Плиска,
  – Крепостта Царевец,
  – Музей на средновековието
  – Кабиюк
 • нощувка със вечеря и закуска във Велико Търново
 • Обяд във Плиска
 • Обяд във Велико Търново
 • медицинска застраховка

Цената е валидна за групи от 45 пълноплащащи ученици. При група, различна от посочената цената ще се преработи. С групата пътуват 3 ръководители безплатно и им се изплащат командировъчни.

ПРОГРАМА

Първи ден

08:00 ч             Отпътуване от Варна

10:00-11:00 ч   Мадарски конник – Барелефа, Пещерите и Музея – Мистично място за древните траки и българи, обгърнато с легенди и сказания.  Ще се потопим в енергетиката на този феномен на човешката сила.

11:30-12:30 ч Плиска –  посещение на Музея и Базиликата  – Първата столица на заселилите се по тези земи българи е избрана не случайно. Плодородната земя, гъстите гори, които обкръжавали укрепленията на града давали прекрасни условия за живот на жителите му. По своята площ градът е бил един от най-големите в Европа. До наши дни са съхранени многобройни останки от онези далечни времена.

13:15-14:15 ч.   Велики Преслав

14:30-15:30 ч. Посещение на археологически комплекс Велики Преслав – музей и руини и 12 минутен филм  нагледно представящ величието на Древната столица.  Градът на Симеон Велики е описан от средновековните летописци с възхищение и гордост. Мощни крепостни стени, изградени от мрамор и украсени с изящни мозайки дворци, това е престолнината на средновековното бългорско царство в годините на най-голямото му величие.

16:00 ч. Отпътуване за Велико Търново

18:00 ч.   Настаняване в хотела, вечеря и след това има предвидени интерактивни игри.

Втори ден

8:00  Закуска

9:00  Посещение на Велико ТърновоЦаревград Търнов, така са наричали през средните векове третата столица на българите. Един от най-живописните български градове, който поразява с незабравимата си красота. Тук нашите предци са успели да създатат атмосферата на сигурност, покой и духовност. Посещение на крепостта Царевец, Посещение на музея на средновекивието, разходка по Самоводската чаршия.

12:00  Обяд

15:00  Кабиюк 

Едно прекрасно кътче недалеч от Шумен.  Децата отблизо ще се порадват на отглежданите там расови коне. Тези верни спътници на хората от векове са неотменна част от живота ни. По време на посещението ще се запознаем с грижите, които изискнва отглеждането на тези прекрасни животни. Най-смелите ще могат да пояздят, за да усетят силната връзка, която нашите предци са имали с тях.

Наблюдават се:  ферма за понита • стадо коне в стопанството • прескоци с коне • Музея на коня • Представяне на 4 породи коне • разходка с каруци из двора на стапанството

16:30  Отпътуване за Варна